Vad händer?

Vi söker snabb information, snabba svar. I scrollandet inom sina flöden finner de flesta sitt egna bekväma svar. Ingen källkritik eller liknande tycks behövas. Missnöje eldas på och omvandlas från irritation/frustration till hat. Öppet har människor berättat för mig att de är hemma för att de inte kan jobba för att i nästa andetag briefa om taket de lägger själva. Senare in i diskussionen börjar missnöjet mot samhällets strukturer visa sig. Snart börjas det skuldbeläggas:

”Och dom jävlarna får över 30.000:- i månaden utan att ha gjort ett skit ooch så har vi pensionärer som svälter!”

Med andra ord, argument spridda och etablerade av de källor som sprider desinformation. I stället för att försöka följa tråden bakåt och se vart det egna missnöjet har startat med så ställs två sårbara grupper i samhället mot varandra. screenshot_2016-01-18-20-47-21.jpeg Tack vare ett monumentalt desinformationsflöde. Väldigt många idag vill ha satsningar på skola, vård och omsorg. Men om det ska vara möjligt så behöver det ju rimligtvis en högre pott i pengapåsen att ta av för att höja nivån inom skola vård och omsorg. Att höja skatterna, de har ju trotts allt säkts en del av förra regeringen, så att det blir möjligt. Bolagens vinster har genom åren ökat markant. Samtidigt har fördelningen till dem som i huvudsak arbetar ihop till vinsten  minskat. Löneutrymmet tar en mindre procent av vinsten i anspråk. Samtidigt tar de mer rika ett större utrymme i lönebildningen. I linje med det här så har panamadokumenten lyfts upp till ytan där flera mer rika har tagit till skatteflykt.   Klassklyftor in the making!

Alltså arbetar flertalet ihop till en större vinst, varpå direktörer och dyl tar en större del medan de flesta som arbetar ihop till vinsten har fått se sin del av den växande kakan minska med färre och färre procent. Det är väl klart att det finns ett visst missnöje. Men det borde väl riktas rätt? Inte mot dem som är lättast att slå på utan dem som snedvrider vad som är vardag för de flesta.

En annan skev bild som eldar på missnöjet är en ständig ”domedagsrapportering” från flera aktörer inom media. Det har visat sig att många upplever att det står mycket värre till med det land i vilket de lever i på grund av en mer enkelriktad mediabevakning som som säljer mer på ”tragedirapportering” gentemot ”happynews”. Många som en annan har konfronterat med att den grova brottsligheten faktiskt går ner skakar på huvudet åt mig. Trotts att det är statistiskt fastslaget att det är så det är.

Missnöjet växer och ilskan tar vid. Om ett fåtal människor gör något oansvarigt och dumt så tas dem som exempel på att det är så det fungerar. Politikerförakt och ilska mot olika minoriteter eskalerar. Vi ska alla föregå med gott exempel. Att en högt uppsatt politiker kallar en annan kvinlig politiker från ett annat parti för hora är inte acceptabelt! Men det hade det inte varit om personen som fönedrade arbetade som undersköterska eller taxichaufför heller. Däremot ska inte en sådan person sitta på en position inom ett parti. Därför ska åtgärder tas. Om så är fallet kan en ju inte börja hata politiker eller etablissemanget.

screenshot_2016-01-18-20-45-37.jpeg

Det är något många trotts allt har börjat göra. Det finns även ett parti som utan hämningar har profilerat sig framgångsrikt på att utge sig för att vara en outsider mot andra partier. Ett parti som utge sig för att vara emot just etablissemanget och att vara ”så som folk är mest”.  Och det tycks fungera. De framhåller en grupp människor som problemet, pratar om assimilation, vill begränsa pressfriheten mm. Att flera högt uppsatta inom dess ledning har hållt i trådarna inom olika desinformationsmedier, med järnrör hotat och rasistiskt hånat folk samt är i topp på inkomstlistor över hur mycket politiker tjänar i riksdagen verkar inte spela någon roll.

Konstigt.. Vad händer?

diversity_650x376px

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s